Bouw nieuwe Virgin op schema

Peterselieman
De bouw van de Formule 1-auto van Virgin Racing, het eerdere Manor Grand Prix, ligt goed op schema. De bolide zal in februari haar baandebuut maken.

Volgens technisch directeur Nick Wirth zal de auto voor die tijd niet in de windtunnel uitgetest gaan worden. Hij is er van overtuigd dat de Computational Fluid Dynamics technologie zo ver gevorderd is dat het testen in de windtunnel overbodig is geworden.

Dat Wirth dat niet zomaar roept blijkt uit het feit dat onder zijn leiding de Acura LMP1 and LMP2-auto's zijn gebouwd. Deze bolides hebben in de American Le Mans Series al overwinningen behaald zonder dat ze in de windtunnel getest zijn. "Wij blijven vasthouden aan onze filosofie van investeren in de nieuwste technologieën om te blijven innoveren," zei Wirth.

"Onze groep van bedrijven is vertegenwoordigd in vele gebieden in de autosport maar ook daarbuiten. Alle bestaande en nieuwe klanten zullen blijven profiteren van onze filosofie van het doorgeven van de technologie. Het feit dat het Formule 1-project volledig op schema loopt zegt veel over de motivatie en de kunde van al onze werknemers. We kijken er dan ook naar uit om de auto in februari voor het eerst op de baan te zien rijden."