Lars Boom: "Ik moet gewoon mijn ding doen"

Niels (DerMeister)
Lars Boom wil volgend seizoen weer op de voorgrond wil rijden. Komend jaar begint de coureur van Rabobank aan zijn eerste volledige seizoen als beroepsrenner.

Afgelopen mei begon Boom aan zijn carrière als profrenner. Het viel hem achteraf best mee: "Er wordt harder gekoerst. In de Ronde van Zwitserland merkte ik al dat ik niet zo makkelijk kon volgen. Aan het einde van het jaar had ik dat al redelijk onder de knie. Kon ik het niveau bijbenen."

Afgelopen seizoen boekte Boom al een paar knappe overwinningen. Zo schreef hij de Ronde van België op zijn naam en won hij op schitterende wijze een etappe in de Vuelta. Volgens Boom is dit nog maar het begin.

Doel van de Nederlander is om een grote koers te winnen: "Met een grote koers bedoel ik klassieker, een wedstrijd van 260 kilometer. Ik denk niet dat het volgend jaar al gaat lukken. Maar ik hoop wel op de voorgrond te rijden, aanwezig te zijn."

Komend jaar zullen de ogen van elke wielerliefhebber dus gericht zijn op Lars Boom: "k weet dat iedereen naar me zal kijken. Maar dat is geen probleem. Ik moet gewoon mijn ding doen."