Anderlecht ziet kansen tegen Ajax

Niels (DerMeister)
Ajax is al gekwalificeerd, maar Anderlecht moet nog alles op alles zetten om uitschakeling te voorkomen. Twee weken terug werden de Belgen in eigen huis geklopt door Dinamo Zagreb en de Kroaten naderden Anderlecht tot op twee punten.

Enkele weken terug zag het er naar uit dat Anderlecht zonder moeite doorging naar de volgende ronde van de Europa League. Concurrent Dinamo Zagreb had namelijk een puntenstraf gekregen en daardoor waren de Belgen al doorgebekerd. Deze straf is teruggedraaid en Anderlecht kan nu alsnog uitgeschakeld worden.

Mocht Zagreb deze week winnen van het Roemeense Timisoara en Anderlecht verliest van Ajax, bekert de Kroatische ploeg door. Mocht Anderlecht winnen, dan gaat het als groepswinnaar door. Het verschil met koploper Ajax is slechts twee punten.

Doelman van Anderlecht, Silvio Proto, wil aan dat eerste scenario niet denken. Hij ziet voldoende kansen om door te bekeren, aangezien Ajax reeds geplaatst is. "Ajax is al geplaatst en zal met minder druk voetballen. Dat kan ons voordeel zijn", aldus Proto tegenover Gazzette des Sports.

Hij vervolgt: "Wij hebben het volste vertrouwen in een goede afloop. Concentratie wordt het sleutelwoord in de ArenA. In Europa mag je geen steek laten vallen of het is gebeurd. Het zou echt erg zijn om nu nog te stranden."