AZ wil Van Gaal en Adriaanse

Tiede-Jan (TJDoornbos)
AZ koestert plannen om Louis van Gaal na zijn periode bij Bayern München over te halen voorzitter te worden van de Alkmaarse clubs, aldus het Algemeen Dagblad. Met Van Gaal als trainer werd AZ het voorbije seizoen kampioen van Nederland.

AZ kreeg onlangs te horen dat Co Adriaanse een terugkeer als trainer bij de club wel ziet zitten. Een rentree van Adriaanse zou prima passen bij de wens van de Alkmaarders om Van Gaal te benoemen tot preses. Beide heren gaan zeer goed met elkaar om en hebben dezelfde voetbalvisie als Marcel Brands, directeur voetbalzaken bij AZ. Met Van Gaal en Adriaanse onderhoudt de kampioen nog altijd een goede relatie.

In Alkmaar is men dik tevreden dat de club er zo goed op staat. "Marcel Brands, onze technisch directeur, heeft de woorden van Co Adriaanse over AZ bij NOS gehoord", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "Ik heb vandaag contact gehad met Marcel en we hebben het er even over gehad. Als iemand van het kaliber van Co zulke positieve dingen over AZ zegt, dan zegt dat op dit moment veel over de club."

"Marcel heeft Co de afgelopen periode op de hoogte gehouden van grote dingen die stonden te gebeuren. Co is erelid van AZ en met zo'n belangrijk iemand houden wij altijd overleg. We praten ook over andere dingen."