Heidfeld hoopt op afzegging Schumacher

Peterselieman
Nick Heidfeld hoopt dat Michael Schumacher afziet van zijn rentree in de Formule 1. Mocht de zevenvoudig wereldkampioen niet zijn comeback op het hoogste niveau maken dan is Heidfeld de eerst aangewezene om te tekenen bij Mercedes Grand Prix.

De Duitser hoopt nog steeds teamgenoot van Nico Rosberg te worden bij de renstal uit Brackley. "Ik heb al andere concrete mogelijkheden afgewezen en we blijven aan de andere mogelijkheden een lagere prioriteit geven," zei Heidfeld die hoopt dat Schumacher afziet van een rentree. Hij heeft een hekel aan alle speculaties rond zijn 40-jarige landgenoot. Het nieuws knaagt aan hem, omdat hij in de luwte alsnog probeert het stoeltje bij het topteam in de wacht te slepen.

Heidfeld was in de jaren negentig opgenomen in het young driver programme van Mercedes, maar zag zijn kans op een racestoeltje bij McLaren in 2002 in rook opgaan omdat ze Kimi Räikkönen aantrokken. De Duitser reed onder meer bij Sauber en BMW in de Formule 1 en moet na 169 races nog steeds zijn eerste Grand Prix winnen.