Huntelaar: "Heb nog niet nagedacht over vertrek"

Niels (DerMeister)
Bij AC Milan heeft Klaas-Jan Huntelaar de hoge verwachtingen vooralsnog niet waar kunnen maken. De aanvaller heeft het op dit moment toch naar zijn zin bij de Italiaanse topclub en denkt zeker niet na over een vertrek.

"Ik heb nog geen seconde nagedacht over een vertrek. Als ik ergens voor kies, dan ga ik ervoor", aldus Huntelaar tegenover Sportweek. "Ik kan het nu allemaal best verklaren. Het gebrek aan een goede voorbereiding en het systeem waarbij ik veel in de hoeken moest komen in plaats van het strafschopgebied, maakten mijn start allesbehalve ideaal."

Op dit moment heeft Milan-trainer Leonardo het systeem omgegooid. Dit tot tevredenheid van Huntelaar. "We spelen nu een Ajax-systeem, daar kan ik perfect in spelen. Dat heb ik meerdere malen bij de trainer aangegeven. Leonardo geeft aan dat mijn kansen straks gaan komen. Dat ik nog steeds de spits ben waar hij in gelooft."

Toch is er nog altijd kritiek op de oud-speler van Ajax, sc Heerenveen en De Graafschap. "Als ik goed train, maar toch geen kans krijg, dan is het lastig om het ongelijk te bewijzen. Daarom trek ik me alleen iets aan van de dingen die mijn directe omgeving aangeeft. De rest ziet het alleen van afstand. Ik kan daar niets mee. Het is scorebordjournalistiek."