Lehmann biedt excuses aan voor rode kaart

Niels (DerMeister)
Jens Lehmann stond afgelopen weekend opnieuw negatief in de kijker. De doelman van VfB Stuttgart pakte een rode kaart in het duel met FSV Mainz 05. Dit kostte de club, dat onderaan de Bundesliga staat, uiteindelijk twee dure punten.

De 40-jarige keeper ging in de slotfase van het duel in de fout toen hij met de bal in zijn handen bewust op de voet van Mainz-aanvaller Aristide Bancé ging staan. De scheidsrechter stuurde de doelman weg en uit de daaropvolgende strafschop maakte FSV Mainz de gelijkmaker.

Cirpian Marica, ploeggenoot van Lehmann, keurde de actie niet goed: "Wat hij deed tegen Mainz was een schande. Hij heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden aan ons. Ik hoop dat hij bij Stuttgart blijft."

Het is niet de eerste keer dat Lehmann negatief in het nieuws kwam bij zijn club. Hij had eerder stevige kritiek op de clubleiding, nadat trainer Markus Babbel op straat werd gezet. De komende tijd komt Lehmann ook niet op de trainingen in actie. Hij kampt met een knieblessure. Lehmann staat nog tot het einde van dit seizoen onder contract bij Stuttgart.