Bos baalt van defensie

Jeffrey
In Arnhem speelden Vitesse en FC Utrecht vanmiddag met 2-2 gelijk. Vitesse-trainer Theo Bos was na afloop niet tevreden over zijn defensie.

"We hebben slecht verdedigd", waren de duidelijke woorden van Bos tegen de aanwezige pers. "Bij die eerste goal laten we Keller zo het middenveld inschuiven. Vervolgens mag Mertens van twintig meter vrij uithalen. En dan is er niemand die met Van Wolfswinkel meeloopt. Dat is slecht, in zulke situaties moet je attent zijn."

"En de situatie bij de tweede goal hebben we vooraf nog besproken. Mulenga is sterk en snel. Als hij een blinde bal naar voren krijgt, is hij gevaarlijk. Dat is precies wat er gebeurde. Er stonden drie man omheen, maar niemand lette op."

Utrecht-trainer Ton du Chatinier was tevreden met het resultaat. "Als deze wedstrijd nog wat langer duurt, dan krijgen we nog een goal tegen. Ik hoor veel mensen zeggen dat we hier met 1-3 of 1-4 hadden moeten winnen. Maar ik vind 2-2 een terechte uitslag. We speelden slordig, terwijl je zag dat Vitesse toch ontzag voor ons had."