Uitslag Liverpool - Arsenal

Sjors (Sj0rSz)
Arsenal heeft een bezoek aan Anfield Road met een overwinning afgesloten. Liverpool kwam nog wel op voorsprong via Dirk Kuyt. De bezoekers maakten de achterstand ongedaan via een eigen doelpunt van Glen Johnson en een treffer van Andrei Arshavin.

Bij Liverpool keerde Fernando Torres weer terug in de gelederen. De Spaanse spits van The Reds was enige tijd uit de roulatie, maar was voor de topper tegen Arsenal weer beschikbaar. De ploeg van manager Rafael Benítez bleek met Torres meer stootkracht te hebben dan de afgelopen weken.

Met Kuyt in de basis en Ryan Babel op de tribune kwam Liverpool in eigen huis vlak voor rust op voorsprong. Een voorzet van Fabio Aurelio werd viel na half ingrijpen van Arsenal-doelman Manuel Almunia voor de voeten van Kuyt, die door een woud van benen de openingstreffer kon maken.

Arsenal kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer en boog de achterstand binnen een kwartier spelen om in een voorsprong. Bij de gelijkmaker kregen The Gunners hulp van Liverpool-verdediger Glen Johnson die een voorzet van Samir Nasri achter zijn doelman Pepe Reina tikte. De Rus Andrei Arshavin zette de ploeg van Wenger negen minuten later op voorsprong. Met een fraai schot liet hij Reina kansloos.

Liverpool ging in de slotfase nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Arsenal hield stand. De Londenaren profiteren door de zege van het gelijkspel van Chelsea en het verlies van Manchester United en verkleint de achterstand naar respectievelijk zes en drie punten. Liverpool blijft teleurstellend op de zevende plaats steken.