Skifederatie FIS bezorgd na vele ongevallen

Peterselieman
De internationale skifederatie FIS is bezorgd, omdat al vele topskiërs deze winter al hard onderuit zijn gegaan. Hierbij liepen ze behoorlijke blessures op waardoor ze een groot deel van het seizoen moeten missen.

Laatste slachtoffers waren dit weekend in Val d'Isere Didier Cuche en Ivica Kostelic. Cuche ging tijdens de trainingen onderuit en meldde zich voor de reuzenslalom van zondag af met nek- en schouderklachten. Kostelic is er ernstiger aan toe en moest zich laten opereren aan de meniscus van zijn rechterknie. Het was voor de 30-jarige Kroaat alweer zijn zesde operatie aan het gewricht. De Kroatische skibond verwacht dat hij na de kerstdagen de training op kan pakken.

Eerder dit skiseizoen werden de Canadese hoop op olympisch goud John Kucera, de Amerikaan Thomas Lanning en de Fransen Pierre-Emmanuel Dalcin en Jean-Baptiste Grange uitgeschakeld met behoorlijke blessures. "„De FIS is zeer bezorgd vanwege het grote aantal blessures aan het begin van het seizoen," meldde een woordvoerder van de FIS zondag.