Van Mosselveld: "Gebrek aan scherpte"

Sjors (Sj0rSz)
Frank van Mosselveld baalde gisteren na afloop van het verloren duel met VVV-Venlo (3-0). De verdediger van RKC Waalwijk was vooral teleurgesteld in zichzelf én zijn ploeggenoten.

"Zij starten wel scherper aan de wedstrijd. Zij zien wel het belang in van deze wedstrijd en weten wat een dergelijke wedstrijd met zich meebrengt," liet Van Mosselveld na afloop weten. "Maar we komen wel erg ongelukkig op een 2-0 achterstand. We wisten dat het gevaar bij VVV-Venlo de twee voetballende centrale verdedigers zijn. Zij verzorgen de opbouw. Dat moesten we voorkomen. Charlison Benschop zou daarom Frank van Kouwen dekken en Fred Benson moest Patrick Paauwe bewaken. Maar bij de 2-0 gaat het helemaal mis. Van Kouwen moest gedekt worden."

Daarnaast verwijtte Van Mosselveld zichzelf bij de derde treffer van VVV-Venlo ook één en ander. "Ik dekte niet kort genoeg. Dat was op dat moment jammer, want we voerden toen juist veel druk uit op VVV-Venlo. Na rust was er ook maar één ploeg die domineerde en dat waren wij. Maar dit is jammer. Vooral, omdat het een directe concurrent is. Maar NEC heeft gisteren verloren en Willem II en Roda JC spelen tegen elkaar. Ik baalde persoonlijk meer na de wedstrijd tegen Willem II. We speelden hen volledig van de mat en toch verloren we. De nederlaag van vandaag was een gevolg van een gebrek aan scherpte en concentratie."