Wenger wil compensatie van KNVB

Sjors (Sj0rSz)
Arsenal spant mogelijk een rechtszaak tegen de Nederlandse voetbalbond (KNVB) aan. Arsène Wenger, trainer van de ploeg uit Londen, wil een financiële vergoeding van de bond, vanwege de blessure van Robin van Persie.

Van Persie raakte tijdens een oefeninterland tegen Italië geblesseerd aan zijn enkel. In eerste instantie leek de kwetsuur mee te vallen, maar later bleek dat de international vier tot vijf maanden aan de zijlijn moet toekijken.

"We werken met onze advocaten aan een dossier om mee naar de rechter te stappen," liet Wenger aan de Engelse media weten. "Ik wil een financiële compensatie voor de schade die ons het kampioenschap kan kosten en het salaris dat wij moeten betalen."

De woede van Wenger richtte zich in eerste instantie op de medische staf van het Nederlands elftal, aangezien de eerste diagnose niet klopte. Deze situatie heeft in elk geval steeds meer weg van het voorval rond Michael Owen. Drie jaar geleden liep de toenmalige speler van Newcastle United tijdens het WK voetbal een ernstige blessure op. De Britse voetbalbond moest The Magpies uiteindelijk een fors bedrag betalen.