Brawn GP mag zich Mercedes noemen

Dennis (dennistd)
De naamsverandering van Brawn GP naar Mercedes Grand Prix is goedgekeurd door de Formule 1-commissie. De vergadering van de World Motor Sport Council (WMSC), die vrijdag plaatsvindt, is daardoor alleen nog maar een formaliteit. Vanaf komend weekend zal het kampioensteam dan ook Mercedes Grand Prix heten.

Mercedes houdt ook recht op een deel van de inkomsten die het team heeft verdiend met de prestaties van Brawn in 2009, wat een grote uitzondering op de regels is. Andere nieuwe teams krijgen niet meteen een deel uit de commerciële opbrengsten van de Formule 1. "De commissie is het erover eens dat Brawn toestemming moet krijgen de naam van het team in Mercedes te veranderen", aldus de commissie in een verklaring.

"Het team zal vanwege de historische prestaties ook betalingen blijven ontvangen. Dit gebeurt bij eenmalige uitzondering vanwege de lange periode dat Mercedes-Benz al actief is in de Formule 1."

Nog niet duidelijk is wie de tweede auto zal besturen. Voor het eerste stoeltje is Nico Rosberg al bevestigd, en voor de andere plaats worden Michael Schumacher en Nick Heidfeld veelvuldig genoemd.