Eagles kan Arkivuo niet behouden

Michel (methodmich)
Go Ahead Eagles kan nog tot de zomer een beroep doen op Kari Arkivuo. De Finse middenvelder zal daarna vertrekken, nadat beide partijen het niet eens werden over een contractverlenging.

De 26-jarige middenvelder kwam in de winterstop van het vorig seizoen over van het Noorse Sandefjord en groeide snel uit tot basisspeler. Arkivuo belandde in Deventer na een tip van Jari Litmanen, die nog met bestuurslid Marc Overmars voetbalde. Go Ahead Eagles bood Arkivuo een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen, maar de Fin heeft die niet geaccepteerd.

De achtvoudig international hoeft volgens trainer Andries Ulderink niet te vrezen nu buiten de ploeg te worden gelaten. "Het is te prijzen dat Kari vanaf het begin duidelijk is geweest over zijn ambities. Wij zullen op zoek moeten naar een waardige vervanger. Nu bekend is dat hij vertrekt, zullen we Kari niet ineens op de bank of op de tribune zetten. Dat doen ze misschien bij de topclubs maar dat is voor zowel Kari als Go Ahead niet gunstig. En bovendien hebben we te veel respect voor hem."

Vorig seizoen waren er al geruchten over belangstelling van clubs uit de Eredivisie voor Arkivuo, die tot nu toe 31 duels in de Jupiler League speelde voor Go Ahead Eagles en daarin drie keer scoorde.