Abu Dhabi wil aanpassing F1-kalender

Peterselieman
De organisatie van de Formule 1-race in Abu Dhabi hoopt nog steeds dat de FIA de Grand Prix naar achteren schuift op de kalender voor 2010. Hierdoor zou de wedstrijd in het Midden-Oosten net als dit jaar de laatste race van het seizoen worden.

Op de voorlopige kalender staat Abu Dhabi nog op 31 oktober, terwijl Brazilië voor 14 november in de planning staat. Alleen als beide promotors van de Grands Prix het eens zijn kunnen de data omgewisseld worden. Onderhandelingen zijn hierover gaande en volgens Autosport heeft de baas van het Yas Marina-circuit Richard Cregan goede hoop dat zijn race ook in 2010 de laatste van het seizoen zal zijn.

"Later deze week weten we meer," zei Cregan. "Deze week is de laatste ontmoeting over dit onderwerp en na afloop weten we waar we op de kalender staan. We houden de vingers gekruist of we de laatste race worden of niet. In beide gevallen zijn we even blij, want we willen de Grand Prix net zo'n succes maken als dat het dit jaar was."

De reden dat Abu Dhabi de laatste race van het seizoen wil zijn van economische aard. Het land kan meer aandacht vestigen op de race, zeker als de titelstrijd nog niet volledig beslist is. Daarnaast hoopt het dat het toerisme een impuls krijgt omdat de mensen na de race nog enkele dagen in het land blijven bivakkeren.