Ten Cate begrijpt niets van ontslag

Jeffrey
Henk ten Cate is vanmorgen ontslagen als trainer van Panathinaikos. De voormalig trainer van Ajax snapt er zelf helemaal niets van.

Ten Cate heeft te horen gekregen van de clubleiding dat de aandeelhouders niet tevreden waren met de Nederlander. De Amsterdammer was bezig aan zijn tweede seizoen in Griekenland. Vorig jaar eindigde hij met de club op de tweede plaats. Op dit moment staat de ploeg wederom tweede, op één punt achterstand van rivaal Olympiakos. Ook hebben de Grieken volgende week genoeg aan een gelijk spel tegen Dinamo Boekarest om een plek in de tweede ronde van de Europa League veilig te stellen.

Ten Cate veloor de afgelopen elf maanden slechts één competitiewedstrijd en was in thuisduels al veertien wedstrijden ongeslagen. De Amsterdammer begrijpt niets van zijn ontslag. "Ik heb geen ruzie gehad, ik heb juist een goede relatie met de spelersgroep", vertelde hij tegen Voetbal International.

"Ik heb het idee dat ze hier wonderen verwachten. Ze vinden het voetbal niet goed. Vorig jaar waren ze razend enthousiast over het voetbal, maar verlangden ze meer punten. Nu hebben we meer punten en ligt het opeens aan het voetbal. Zo vind je altijd wel wat.", ging hij verder.

Ten Cate's assistent Gerard van der Lem was vorig seizoen al weg bij de club. Die voorspelde een maand geleden bij Sport1 al: "Ten Cate stopt aan het einde van het seizoen. We willen samen ook nog zaken gaan doen, maar Henk wil vooral meer doen voor Go Ahead Eagles. Hij is één van de sponsoren en heeft een goed gevoel bij de club".