'FC Eindhoven onderdeel gokschandaal'

Olga Kroeders
FC Eindhoven lijkt één van de betrokken clubs uit de Jupiler League die verdacht is in het gokschandaal. De politie en de KNVB hebben dat bevestigd, zo meldt het tv-programma Voetbal International gisteravond.

Op diverse duels van de club uit Noord-Brabant zouden opvallende bedragen zijn ingezet door Chinese gokbedrijven. Daarbij waren er verschillende Chinese toeschouwers aanwezig bij sommige duels van de Eindhovense club. De zogenaamde 'Bel-Chinezen' hadden soms wel negentig minuten lang telefonisch contact met Azië.

De UEFA heeft op aanvraag van de KNVB een onderzoek ingesteld naar de praktijken in Eindhoven. Volgens Voetbal International zou het duel tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht onder zware verdenking staan. Het treffen eindigde in 0-8 en bij enkele doelpunten zag de defensie van de gastheer er 'ongelukkig' uit.

De verdachte Jupiler League-club heeft laten weten dat de club niets van de zaak weet. Zowel de KNVB als de politie bevestigden dat Eindhoven een rol speelt. Naar verluidt zouden meer Nederlandse clubs betrokken zijn bij dergelijke gokpraktijken.