Emmen niet blij met gedrag Beda

Michel (methodmich)
De toekomst van de Braziliaanse spits Pedro Beda bij FC Emmen is onzeker. De huurling van SC Heerenveen wekt met zijn onprofessionele gedrag de nodige irritatie op en wordt mogelijk weggestuurd.

De Braziliaan werd vorige week tegen FC Eindhoven in de rust gewisseld. Daarop besloot hij om gedurende de tweede helft niet verder te kijken naar de verrichtingen van zijn ploeggenoten. Beda trok naar de bar in de businessruimte en werkte daar de nodige biertjes en bitterballen naar binnen. Bovendien kwam hij al diverse keren te laat voor de training en werd hij afgelopen donderdag van de training gestuurd. Hij ontbrak dan ook in de wedstrijdselectie voor de onmoeting met FC Volendam van afgelopen vrijdag.

FC Emmen-trainer Harrie Sinkgraven is niet te spreken over het gedrag van de Braziliaan."Dat kan natuurlijk niet," zei de trainer over het drankgedrag in de businessruimte. "Net als te laat komen op de training. Dat kan één of twee keer, maar niet vaker. We maken afspraken als team en daar moet iedereen zich gewoon aan houden. We gaan praten. Eerst intern en dan met hem. Of er voor hem toekomst is bij FC Emmen? Dat weet ik nu nog niet."

Sportief maakt Pedro Beda nog weinig indruk bij Emmen. Hij wist slechts één keer te scoren in zestien wedstrijden. Als hij weggestuurd wordt, is hij na doelman Agil Etemadi de tweede huurling van SC Heerenveen die om disciplinaire redenen eerder terugkeert naar Friesland.