Ajax-spelers kijken vooruit naar WK

JJdJ1984
Bij Ajax is de voorpret voorafgaan aan het WK al begonnen. Bij de Amsterdammers lopen naast Nederlandse internationals ook een Deens international en een international uit Kameroen rond.

"Nederland - Denemarken 3-0", trapte Gregory van der Wiel zeven maanden voor het WK grappen af op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA. "Jullie gaan een halfuurtje als een dolle tekeer, maar zien dat wij veel beter zijn", plaagde Gregory van der Wiel zijn collega Dennis Rommedahl. De reactie van de Deens-international was veelbelovend: "Wacht maar."

"Ik vind het leuk dat jullie bij ons in de groep zitten", deed ook Demy de Zeeuw een duit in het zakje terwij hij Eyong Enoh en Rommedahl op hun schouders tikte. "Alleen zonde dat jullie zo snel naar huis gaan." Rommedahl reageerde daarna gevat: "Snel? Ik was eigenlijk niet van plan om voor 12 juli terug te komen". Een dag eerder wordt de finale gespeeld.

Enoh, die met Kameroen vrij gemakkelijk beslag wist te leggen op de eerste plaats in de groep met Marokko, Togo en Gabon, bekeek het vrolijke tafereel van een afstandje. "Het is voor Dennis en mij met Maarten Stekelenburg, Gregory en Demy drie tegen twee. Het is jammer dat er geen Japanner speelt"