Schaars: "Wij hebben een beul nodig als trainer"

Jeffrey
Bij AZ-aanvoerder Stijn Schaars heerst verbazing over het ontslag van trainer Ronald Koeman. Volgens de middenvelder van de landskampioen moet de club nu op zoek gaan naar een beul als trainer

"Ik had het idee dat we weer de positieve weg waren ingeslagen. Een nederlaag in de eredivisie tegen Vitesse is de trainer fataal geworden. Helaas. Ik vind het jammer voor de trainer. Je hebt toch een band met zo’n man. Aan de andere kant moet je ook respect hebben voor de club. Ze zullen weloverwogen tot deze beslissing zijn gekomen." vertelde Schaars tegenover Langs de Lijn.

Schaars denkt dat de nieuwe trainer dicht bij zijn spelersgroep moet staan. "Het blijkt wel dat deze groep dan het beste presteert. Blijkbaar zijn we niet volwassen genoeg om onze eigen verantwoordelijkheid te dragen. We hebben een beul nodig, iemand met een harde hand."

De uitspraak van Schaars doet direct denken aan Co Adriaanse, de trainer die al eens AZ onder zijn hoede had. "Daarvoor moet je bij de club zijn. Ik weet helemaal niet of Co beschikbaar is. Over dergelijke beslissingen ga ik niet.", reageerde Schaars.