Sauber bevestigd als dertiende team

Dennis (dennistd)
De FIA heeft vanmiddag Sauber bevestigd als dertiende team voor komend seizoen. Het team komt in plaats van Toyota, dat eerder vandaag besloot het startbewijs niet te verkopen.

BMW trok zich eerder dit jaar al terug uit de Formule 1. Omdat de overname van het team lang op zich liet wachten liet de FIA Lotus toe als dertiende team. Sauber kreeg met steun van investeringsmaatschappij QADBAK echter welde eerste plek op de reservelijst, zodat het team alsnog zou kunnen deelnemen mocht er een team wegvallen.

Later besloot ook Toyota uit de Formule 1 te stappen, maar tot vandaag was het nog onzeker of het team samen met het startbewijs verkocht zou worden. Sauber werd daarom alsnog toegelaten voor 2010, maar QADBAK was al uit het project gestapt.

"De inschrijving van Sauber voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2010 is goedgekeurd door de FIA. Na het ondertekenen van het Concorde-verdrag zal het team de dertiende plek op de grid krijgen, in plaats van het vertrekkende team van Toyota", viel in een verklaring van de FIA te lezen. "De FIA heeft de afgelopen weken nauw samengewerkt met de houder van de commerciële rechten en is blij met de uitkomst, die voor de sport het beste is."

Naast deze verklaring gaf de FIA ook aan spoedig met een nieuwe deelnemerslijst voor 2010 te komen. Deze lijst werd al eerder deze week gepubliceerd, maar daarop ontbrak het dertiende team nog.


Met dank aan EZKaeL voor de submit.