[NHL] Canucks makkelijk langs Devils

Denny (nyny83)
De Vancouver Canucks hebben in een uitwedstrijd met 5-2 van de New Jersey Devils gewonnen. Er werd vooraf vooral uitgekeken naar het goalie-duel tussen Roberto Luongo en Martin Brodeur, twee van de beste goalies in de NHL, maar dit duel bleek nauwelijks een factor omdat er in de eerste periode al vijf goals gescoord werden.

De Canucks kwamen al snel op een 3-0 voorsprong in de eerste periode. Alexandre Burrows veranderde een schot van Daniel Sedin van richting voor de 1-0. Vervolgens scoorde halverwege de periode verdediger Sami Salo met een afstandsschot, waarna Daniel Sedin twee minuten later hetzelfde deed. De Devils kwamen in dezelfde periode nog terug in de wedstrijd via goals van Niclas Bergfors en Travis Zajac.

In de tweede periode werd niet gescoord, maar had Zach Parise wel een kans op de gelijkmaker. Met nog drie minuten te gaan kwam hij alleen voor Luongo en ondernam twee pogingen, maar doordat Luongo languit op de grond de hele doelmond bedekte kreeg hij de puck er niet in. Vervolgens wist verdediger Kevin Bieksa Parise over Luongo heen te duwen waarna het spel stil kwam te liggen.

In plaats van achterover leunen om de voorsprong te beschermen kwamen de Canucks aggressief uit de startblokken. De derde periode was pas een minuut onderweg toen Alexander Edler de wedstrijd definitief besliste. Zijn schot veranderde van richting via de schaats van Rob Niedermayer om vervolgens tussen de benen van Brodeur in het doel te verdwijnen. Vier minuten later was het weer raak via Jannik Hansen die bij een uitbraak een pass van Bieksa eenvoudig kon binnentikken. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, ook niet uit een 5-tegen-3 situatie voor de Devils.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
New Jersey DevilsVancouver Canucks2-5
Boston BruinsTampa Bay Lightning4-1
Florida PanthersColorado Avalanche6-5 (SO)
Minnesota WildNashville Predators5-4 (OT)