Adelaar stuurt Denneboom tijdelijk weg

Sally (Tessa)
Romano Denneboom is door Sparta Rotterdam-trainer Frans Adelaar tijdelijk naar huis gestuurd. De oefenmeester hekelt de onprofessionele houding van de buitenspeler.

"Romano gedraagt zich niet als een professional", liet Adelaar optekenen in het AD. "Ik ben absoluut niet te spreken over de manier waarop hij speelt en traint. Daar mag hij thuis een paar dagen over nadenken. Ik hoef hem er niet bij in de voorbereiding op de wedstrijd tegen NAC. Zaterdag praten we wel verder."

Het kookpunt bij Adelaar was bereikt toen hij vond dat Denneboom in een duel met de reserves van FC Groningen een ongeïnspireerde indruk maakte. Na een gesprek werd hij een dag later tijdelijk uit de selectie gezet. Denneboom reageerde wat verbaasd over de gang van zaken. "De trainer vindt dat ik niet presteer en een negatieve houding heb. Ik heb daar mijn eigen mening over. Toen ik hem tijdens ons gesprek een paar dingen heb aangegeven, werd hij boos en moest ik ineens naar huis."

Over zijn toekomst blijft Denneboom in het ongewisse. "Een breuk is nu nog een groot woord. Ik heb de trainer verteld waarover ik niet tevreden ben en dat is kennelijk verkeerd gevallen. Ik wil nog steeds graag voor Sparta spelen en hoop de trainer te overtuigen. Ik weet alleen niet wat zijn plannen zijn met mij."