[CT] Van den Heuvel: "Vóór eerlijke resultaten"

Sally (Tessa)
Hockeybondscoach Michel van den Heuvel is tevreden. Over de manier waarop zijn Oranje-mannen de punten veilig stelde tegen Europees kampioen Engeland (3-2), maar vooral over de progressie die zijn spelers maken in het toernooi.

"Ik ben tevreden met het spel dat mijn team op de mat legt, de manier waarop er wordt 'geschakeld' in het veld, de mate van balbezit en hoe er controle uitgevoerd wordt in de wedstrijd", vatte hij samen tijdens de persconferentie. "Maar dat is ook de reden waarom we hier zijn: om te leren en te ervaren."

Al was het maar om nog maar eens te ervaren dat een wedstrijd in het moderne hockey dus echt nooit is gespeeld. Dat bleek wel uit de wedstrijd tussen Spanje en Zuid-Korea. Ondanks een 5-1-voorsprong moesten de Spanjaarden toch genoegen nemen met een gelijkspel: 5-5. Omdat de Duitsers later op de dag van Australie (3-1) wonnen, wordt het lastig voor Nederland om nog een plaatsje in de finale te bemachtigen. Tenzij Oranje zaterdag met zeven goals verschil wint van Duitsland en Zuid-Korea niet wint van Spanje.

Echt veel trek om een grote rol te spelen in de discussie over het gebruik maken van de videobeelden heeft Van den Heuvel trouwens niet. "Ik ben hier om te coachen, niet om mij uit te spreken over de regels", zei de bondscoach.