Nadal: "Onderschat de Tsjechen niet"

Frank (franklop)
Aankomend weekend wordt in Barcelona de finale van de Davis Cup gespeeld. Tsjechië speelt dan tegen Spanje, dat de nummer twee en acht van de wereld herbergt in zijn selectie. Toch waakt Rafael Nadal, de mondiale nummer twee, voor onderschatting.

"Davis Cup is altijd een speciale competitie, waarin iedere wedstrijd belangrijk is.Voordat het seizoen begon heb ik al gezegd dat de Davis Cup voor mij een belangrijk doel was. Dat is het nog steeds." Vorig jaar miste Nadal nog de gewonnen finale tegen Argentinië vanwege een blessure. Ook kwam hij in 2009 alleen in de eerste ronde in actie.

"Het was moeilijk voor mij, maar ik heb het team aangemoedigd en ik hoop dat ik ze aan de vierde Davis Cup-titel kan helpen," aldus Nadal, die dit seizoen de Australian Open op zijn naam schreef. Spanje mocht thuisspelen en verkoos om in Barcelona op gravel te spelen. "Thuis spelen is altijd speciaal voor mij, want je tennist voor eigen publiek. De atmosfeer is dan ongelooflijk. Dat is een voordeel, maar we moeten Tsjechië niet onderschatten. Zij hebben ook goede spelers voor gravel."