Whitmarsh: "Rivaliteit tussen teamgenoten goed"

Peterselieman
McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat het aantrekken van Jenson Button goed is geweest voor de renstal. De Brit werd dit jaar kampioen in de Formule 1 met Brawn GP en treft bij McLaren de kampioen van 2008 Lewis Hamilton. De rivaliteit kan het team vooruit helpen.

In 2007 werd wereldkampioen Fernando Alonso bij McLaren gezet naast de protegé van Ron Dennis, de rookie Hamilton. Beide kemphanen vochten zowel op als buiten de baan zo'n verbeten strijd uit dat Kimi Räikkönen er met de titel vandoor kon gaan. Whitmarsh denkt dat met de komst van Button de geschiedenis zich in 2010 niet gaat herhalen.

"Wij hebben er als organisatie vertrouwen in dat wij aan de eisen en verwachtingen van onze rijders kunnen voldoen," zei de teambaas in de Independent. "Lewis en Jenson zijn allebei kampioen en weten dus hoe het is om te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat zij elkaar tot het uiterste zullen pushen en daarmee de prestaties van het team verbeteren. Het is mijn taak dat hun rivaliteit positief uitpakt voor het team."

Button zal volgens Whitmarsh niet met een achterstand beginnen bij McLaren, omdat hij de laatste tijd het team al wat heeft leren kennen. "Traditiegetrouw betrekken wij onze coureurs bij het ontwikkelingsproces en het eerste dat wij gaan doen is Jenson wegwijs maken in ons team. Hij zal moeten wennen aan hoe wij bij McLaren te werk gaan, maar hij heeft voldoende ervaring om dat snel onder de knie te krijgen. Lewis heeft eerder laten zien dat je met de juiste voorbereiding heel ver kunt komen."