[CT] Hockeyheren verliezen ook van Zuid-Korea

Olga Kroeders
De Nederlandse hockeyheren hebben tijdens de strijd om de Champions Trophy in Melbourne hun tweede nederlaag geleden. Oranje verloor met 1-2 van Zuid-Korea.

Het duel kwam moeizaam op gang. In de elfde minuut was het Nederland die de eerste aanval op gang bracht en het was meteen raak. Na een combinatie was het Roderick Woesthof die de 1-0 maakte. In de 27e minuut maakte Zuid-Korea gelijk. Alles wat maar mis kon gaan ging mis bij de tweede strafcorner, maar via de stick van Jenniskens ging de bal er wel in.

Nederland voerde de druk in de tweede helft op en via De Nooijer kreeg het al snel een kans. De hoek was echter te lastig om het de Zuid-Koreaanse doelman moeilijk te maken. Even daarna was er een kans voor Reckers maar hem lukte het ook niet om via zijn backhand Lee te passeren.

Oranje zette in de slotfase alles op alles en Taekema was dicht bij een treffer. Zijn strafcorner werd echter prima gekeerd. Even daarna had Reckers de bal voor het intikken, maar de aanvaller faalde. Enkele minuten voor tijd was het Zuid-Korea die wel tot scoren wist te komen. Een tip-in van Laren-speler Seo bracht de eindstand op 1-2.