Koeman: "Moeten topspelers wellicht verkopen"

Olga Kroeders
Trainer Ronald Koeman is van mening dat het wegvallen van hoofdsponsor DSB Bank geen directe grote gevolgen heeft voor AZ.

De coach bevestigde daarentegen wel dat de kans aanzienlijk is dat er één of twee topspelers verkocht moeten worden, voordat er investeringen kunnen worden gedaan.

"Persoonlijk denk ik dat we binnenkort weer een goede hoofdsponsor hebben. Natuurlijk is dat wat anders dan de suikeroom die Dirk Scheringa was, maar er blijven genoeg mogelijkheden", aldus Koeman is het praatprogramma Sport 1 United.

De oefenmeester verwacht wel dat de club na het wegvallen van Scheringa niet zomaar even de transfermarkt op kan. "We moeten misschien wel eerst één of twee topspelers verkopen om ons vervolgens in de breedte te kunnen versterken", aldus Koeman, die ondanks de niet al te beste prestaties van de regerend landskampioen er zelf niet mee zal stoppen.

"Ik wil mijn contract uitdienen. Ik heb na mijn ervaringen bij Valencia wel even genoeg van het buitenland. Wel heb ik geleerd om nooit nooit te zeggen. Je weet niet wat er gaat komen", besloot Koeman zijn verhaal.