Seizoen De Roover voorbij

Sjors (Sj0rSz)
Sepp de Roover komt dit seizoen niet meer in actie. De speler van FC Groningen is geveld door een zware knieblessure, die hij afgelopen zondag in het duel tegen NEC (2-2) op liep.

De Roover is overigens niet de eerste speler van FC Groningen, die een dergelijke kwetsuur heeft opgelopen. Ook Ondřej ¦vejdík en Petter Andersson waren geveld door deze blessure. De international van België wist na het duel met Saïdi Ntibazonkiza van NEC al dat het foute boel was. "Ik heb bij PSV op 19-jarige leeftijd een zelfde blessure gehad, maar dan aan de rechterknie. De uitkomst van de onderzoeken maandag bevestigen slechts wat ik al vreesde. Mijn gevoel heeft me helaas niet in de steek gelaten."

Eén ding is in elk geval zeker; de blessure van De Roover komt op een slecht moment. Half november maakte hij zijn debuut bij de nationale ploeg van België. Toch blijft de speler vooralsnog optimistisch over zijn revalidatie. "Dit is natuurlijk een zware teleurstelling, maar mentaal ben ik sterk genoeg. Gisteren was ik nog down, maar ik kijk nu al weer vooruit."