Makaay: "Bankzitten is een ramp"

Matthias (Veritaz)
Roy Makaay is dit seizoen bezig aan een moeilijke tijd bij Feyenoord. De spits staat zelden in de basis en is daar niet over te spreken.

Makaay beslist in januari of hij zijn carrière bij Feyenoord wil voortzetten. De club uit Rotterdam heeft nog een aantal wedstrijden voor de winterstop. "We spelen nog drie keer voor de competitie en nog een keer voor de beker, verder kijk ik nog niet. Dat komt de weken erna wel", aldus de Wijchenaar.

Op de vraag hoelang hij deze situatie nog lang volhoudt laat hij weten: "Geen idee. Ik hoop gewoon zo veel mogelijk te spelen. Het liefst elke wedstrijd. Op de bank zitten is en blijft een ramp, ook omdat ik weet dat ik nog van waarde kan zijn voor deze ploeg. Daarom blijf ik gewoon mijn ding doen op de training. Sekou Cissé is in januari een maand weg vanwege de Afrika Cup, misschien biedt dat mogelijkheden voor mij."

Of Makaay bezig is aan zijn laatste maanden als prof laat de spits in het midden. "Daar heb ik nog niet over nagedacht. Eén ding is zeker: over wat er over me wordt gezegd en geschreven, maak ik me niet druk. In Duitsland heb ik wel ergere dingen meegemaakt."