[NHL] Ducks blijven kwakkelen

Denny (nyny83)
De Anaheim Ducks lijken maar niet op gang te komen dit seizoen. Een aantal keren leek het erop dat het lek boven was met een knappe overwinning, maar daarop volgde dan vaak weer een onthutsende nederlaag. Dit keer wonnen de Phoenix Coyotes met 3-2 in overtime.

Man van de wedstrijd werd verdediger Jim Vandermeer die tweemaal scoorde. Zijn tweede was de winnende treffer, 78 seconden in de overtime periode. Goalie Ilya Bryzgalov maakte 26 reddingen. Matthew Lombardi was de andere doelpuntenmaker voor de Phoenix Coyotes.

In de eerste periode werd niet gescoord maar in de tweede periode wist Ryan Getzlaf de 1-0 voor de Ducks op het bord te brengen in de powerplay. De pass kwam van de Finse veteraan Teemu Selänne. Het was pas de vijfde goal van Getzlaf dit seizoen, een relatief laag aantal voor de 24-jarige center die de afgelopen drie seizoenen zo'n 25 goals maakte.

In de derde periode maakte Vandermeer gelijk uit een rebound van een schot van Robert Lang. Goalie Jean-Sebastien Giguere was door dat schot uit positie waarna Vandermeer eenvoudig kon scoren. Met nog tien minuten te gaan maakte Lombardi de 2-1 met een mooie schijnbeweging. Met nog slechts twee minuten op de klok maakten de Ducks alsnog gelijk via Bobby Ryan. Hij wist een schot van verdediger Nick Boynton van richting te veranderen voor zijn elfde van het seizoen.

De Coyotes bleken echter allesbehalve aangeslagen door deze goal, want na iets meer dan een minuut scoorde Vandermeer de winnende treffer. De Coyotes staan nu op de achtste plaats in de conference, de Ducks op de dertiende.

De enige andere wedstrijd van de avond ging tussen de Vancouver Canucks en de San Jose Sharks. De Sharks wonnen deze wedstrijd uit met 4-2 via goals van Manny Malhotra, Jamie McGinn, Dan Boyle en Frazer McLaren. Voor de Canucks scoorden Kyle Wellwood en Jannik Hansen.