Schenkeveld: "Ik kan nog beter"

Peterselieman
Bart Schenkeveld maakte afgelopen zondag zijn debuut in het eerste van Feyenoord. De 18-jarige verdediger bleef prima overeind in het met 0-2 gewonnen duel tegen ADO Den Haag. Wel kreeg hij tegen het eind van de wedstrijd te maken met een krampaanval.

"Ik speel al sinds de F-jes bij Feyenoord en heb er altijd van gedroomd om in het eerste te mogen spelen. Daarom zal ik deze dag niet snel vergeten. Tijdens de wedstrijd heb ik niet veel kunnen genieten, omdat ik moest focussen op de wedstrijd. Maar na afloop des te meer," zei Schenkeveld na afloop van het duel.

Hij hoorde een week geleden dat hij vanwege de schorsing van Giovanni van Bronckhorst mocht gaan debuteren in het eerste bij Feyenoord. Toch vertelde hij het nieuws pas op donderdag tegen zijn ouders. "Ik vond het lekker om het even een paar dagen voor mezelf te hebben. Ik wilde niet dat mensen in mijn omgeving er steeds over zouden praten. Het was niet moeilijk om het aanvankelijk niet te delen. Ik ben een ingetogen jongen," zei de verdediger die normaal centraal achterin staat. Schenkeveld denkt nog beter te kunnen spelen. "Voor een debuut ben ik wel tevreden. Het kan alleen nog stukken beter. Deze wedstrijd smaakte in elk geval naar meer."