Snelle tijd Kromowidjodjo op 50 vrij

Frank (franklop)
Ranomi Kromowidjojo heeft op de laaste dag van de Swim Cup in Eindhoven een scherpe tijd gezwommen op de 50 meter vrije slag. In een één-tegen-één gevecht tegen Inge Dekker zette ze met 24,68 een persoonlijk record neer.

Tijdens de wedstrijden in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion werd er op de 50 meter in een nieuwe wedstrijdmethode gezwommen. Er werd eerste met acht zwemmers gestart, waarvan de eerste vier doorgingen. Die vier streden onderling voor een finaleplaats, die tussen twee zwemmers werden gezwommen. Kromowidjojo had zodoende al twee races in de benen op de 50 vrij, voordat ze de snelle tijd in de finale zwom. De prestatie is verder opmerkelijk te noemen omdat de wedstrijden in Eindhoven werden gezwommen in een traditioneel pak.

Verder won Femke Heemskerk de 200 meter rugslag in 2.14,17. Veelvraat bij de vrouwen was de Britse Hannah Miley die zes medailles won dit weekend, waarvan vijf gouden. Bij de mannen won Joeri Verlinden de 100 meter vlinderslag en was de Franse wereldrecordhouder Frédérick Bousquet de beste op de 50 vrij in 22,10.