Contracten toegestaan in amateurvoetbal

Stefan (sportfreak)
Amateurclubs mogen spelers gaan contracteren. Dit besluit werd vandaag genomen tijdens de najaarsvergadering van het amateurvoetbal in Zeist.

Het is publiek geheim dat amateurvoetballers ook nu al betaald krijgen. Dit is echter alleen toegestaan als de betalingen door derden worden gedaan. Met de komst van de Topklasse wilden clubs af van de onduidelijkheid. De clubs mogen spelers individueel gaan vastleggen, net zoals in het betaald voetbal gebeurt.

Voorts is besloten dat de overschrijvingstermijn van de ene amateurclub naar de andere met twee weken zal worden verlengd. De deadline lag nu op 31 mei, maar zal verschoven worden naar 15 juni. Zo krijgen de clubs meer tijd, aangezien er nu vaak na 31 mei nog nacompetities en bekertoernooien bezig waren.

Tot slot zal per 1 februari een pilot worden gestart omtrent schikkingsvoorstellen. Als een speler rood krijgt, doet de bond een voorstel naar aanleiding van de vermelding op het wedstrijdformulier door de scheidsrechter. Spelers en clubs die de schikking niet accepteren, kunnen in beroep gaan. Dan zal alsnog via de oude manier een uitspraak gedaan worden door de tuchtcommissie. Deze manier is tijdrovend, want zowel scheidsrechter, betrokken spelers, rapporteur als besturen van de betrokken clubs dienen dan een verklaring in te sturen.