[Upd] Volmer stopt per 1 januari

Sjors (Sj0rSz)
Het zou zomaar kunnen dat Joost Volmer zijn actieve carrière als voetballer op korte termijn beëindigt. De speler van De Graafschap kampt al tijden met problemen aan zijn knie, wat ook meteen de oorzaak is van zijn keuze.

"Er zijn grote problemen met het kraakbeen in de knie. Ik zie geen vooruitgang. Zo gaat het eigenlijk gewoon niet langer," aldus Volmer, die zich alleen nog af lijkt te vragen wanneer hij zal stoppen. "Ik zoek nu naar een gunstig moment, maar het zou goed kunnen zijn dat het al vrij snel is. Ik wil er nog even over nadenken. Maar bij mij moet iets niet half zijn. Dat kan ik niet. Als ik terugkom, moet het helemaal zijn en dat wordt moeilijk."

De 35-jarige Volmer speelde gedurende zijn loopbaan als prof voor FC Twente, AZ, FC Den Bosch, MVV, Fortuna Sittard en West Bromwich Albion. Sinds 2005 staat de speler bij De Graafschap onder contract.

Update:

Joost Volmer en De Graafschap gaan na goed overleg per 1 januari uit elkaar. In de voorbereiding van dit seizoen liep de speler een kwetsuur aan zijn knie op, die hem tot op de dag van vandaag nog parten speelt.

"Ik ben te veel sportman om zo maar een beetje mee te lopen. Als ik ga, dan ga ik voor 100%. Dat is net zo fair voor beide partijen. Die 100% zit er niet meer in, dan moet je stoppen. Het makkelijkste was geweest om mijn contract tot het einde van dit seizoen uit te zingen, maar daarvoor hebben de club en ik een veel te goede band. Ik heb bij De Graafschap fantastische jaren gehad, het is een mooie club. Het is mij er dan ook veel aan gelegen om op een manier te vertrekken, die voor beide partijen het beste is," lichtte hij toe.

Volmer speelde in totaal 347 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan 111 in het shirt van De Graafschap. Op 18 december zal, voor de wedstrijd tegen FC Zwolle, afscheid worden genomen van Joost Volmer.