S. Williams kan zware boete verwachten

Peterselieman
Tennisster Serena Williams kan mogelijk een zware boete tegemoet zien. De Amerikaanse ging na haar verloren halve finale tegen Kim Clijsters op de US Open volledig door het lint. Haar hangt een straf van één miljoen dollar boven het hoofd.

Williams bedreigde een lijnrechter met de dood. Ze ging bij een stand van 4-6, 5-6 en 15-30 op eigen service in de fout door een voetfout te maken. De Amerikaanse ging daarop tekeer tegen de lijnrechter die de fout geconstateerd had. Het leverde haar naast een dubbele fout een strafpunt op, waarna de partij afgelopen was.

Williams zou "Ik zweer bij God, ik pak deze bal en duw 'm door je strot heen. Hoor je dat?" geroepen hebben. Daarnaast zou ze ook "Ik vermoord je" gezegd hebben. De lijnrechter pikte deze tekst niet en deed haar beklag bij de hoofdscheidsrechter die een strafpunt uitdeelde.

Het leverde haar al een straf van 10.500 dollar op, maar dit dreigt meer te worden. De zwaarste straf uit de geschiedenis van de tennissport kan bestaan uit het inleveren van 900 punten op de WTA-ranglijst, het inleveren van het gewonnen prijzengeld op de US Open (372.000 dollar) of zelfs uitsluiting van het toernooi in 2010. Verwacht wordt dat onderzoeker Bill Babcock na de Davis Cup-finale van volgende week met een beslissing naar buiten komt.