Vloet: "De eerste stapjes zijn gezet"

Sjors (Sj0rSz)
Wiljan Vloet staat voor zijn tweede duel in de vaderlandse Eredivisie als hoofdtrainer van NEC. De oefenmeester zal ten opzichte van de wedstrijd tegen NAC Breda niet veel veranderen in de basisopstelling van de Nijmegenaren.

"De eerste paar stapjes zijn gezet", opent Vloet tegen Omroep Gelderland. "Dat heeft de groep gedaan. Daar kunnen we mee verder." Vorige week eindigde het eerste duel van NEC onder het bewind van Vloet in een spectaculair 3-3-gelijkspel tegen NAC Breda.

Vloet zal weinig wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal. "Tegen Groningen moeten we weer stapjes maken, zoals we ook bij NAC stapjes hebben kunnen maken", vervolgt hij op de clubsite. "We zullen zondag niet veel veranderen in de basis. Spelers moeten weten dat ze vertrouwen krijgen als ze hun taken uitvoeren."

Tegenstander FC Groningen presteert tot dusver dit seizoen ondermaats. "Het gaat daar niet goed, maar ik kijk liever naar mijn eigen team", besluit de coach. John Goossens wordt opnieuw op de positie van aanvallende middenvelder geposteerd. Erton Fejzullahu vervangt Rutger Worm.