Actie opgezet: Samen voor RBC Roosendaal

Sally (Tessa)
RBC Roosendaal heeft een acuut liquiditeitsprobleem. De club heeft op korte termijn drie tot vijf ton aan extra liquide middelen nodig om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. De clubleiding heeft daartoe een plan van aanpak opgesteld dat voor het einde van het jaar tot dit resultaat moeten leiden.

Slaagt de club daar niet in dan komt het voortbestaan van betaald voetbal in Roosendaal echt in gevaar. Een aantal trouwe sponsors en supporters konden niet stil blijven zitten en hebben daarom spontaan de stichting 'Samen voor RBC Roosendaal' opgericht. Het doel van deze stichting is om op korte termijn centraal gelden in te zamelen voor RBC Roosendaal.

De stichting heeft een eigen website gelanceerd, onder de naam www.samenvoorrbcroosendaal.nl, daarop kunnen supporters en ondernemers hun actie melden welke ze organiseren voor RBC Roosendaal. De stichting heeft ook een bankrekeningnummer geopend waarop gelden van acties maar ook spontane donaties gestort kunnen worden. Momenteel zijn er tal van acties in voorbereiding om gelden te generen om betaald voetbal in Roosendaal te kunnen behouden. Meer informatie staat op de website.

De grootste actie die op touw is gezet vindt op donderdag 10 december 2009 plaats. Dan zal er vanaf 20:00 uur een benefietavond zijn in het RBC Stadion. Drankjes en hapjes zijn gratis dankzij leveranciers die op deze manier RBC Roosendaal willen ondersteunen. Tijdens deze avond zal er een loterij en een veiling gehouden worden. Ook voor de benefietavond is informatie op de website te vinden.

Mocht het zo zijn dat het liquiditeitsprobleem van de club niet opgelost kan worden en het doek voor betaald voetbal in Roosendaal definitief valt, dan zal de stichting alle gelden die zijn opgehaald ter beschikking stellen aan een goed doel. De stichting gaat ervan uit dat Roosendaal en omstreken samen achter RBC Roosendaal gaat staan en de club op een positieve wijze gaan steunen, zodat betaald voetbal in Roosendaal blijft bestaan.

Het idee van een stichting om een betaaldvoetbalclub te steunen is niet nieuw. Eerder was het de Stichting Hart voor Haarlem die voor hun club HFC Haarlem geld probeert in te zamelen.