CHIO Rotterdam verschuift in 2011 naar augustus

Olga Kroeders
De FEI heeft de data goedgekeurd voor de Europese Kampioenschappen Dressuur en het CHIO Rotterdam in 2011

De Europese Kampioenschappen, die in 2011 in Rotterdam gehouden worden, vinden plaats van 18 tot en met 21 augustus. Het jaarlijkse CHIO Rotterdam, dat in 2011 voor de 63ste keer plaats zal vinden is geagendeerd voor de week na het EK, van 25 t/m 28 augustus. Het CHIO Rotterdam zal in dat jaar dus vier dagen duren.

"Door het CHIO Rotterdam na het EK Dressuur in augustus te organiseren zijn we in de gelegenheid om de voorbereidingen, waaronder de geplande uitbreiding van de toeschouwerscapaciteit, te realiseren en met het opeenvolgend plannen van de twee evenementen proberen we zo efficiënt mogelijk te zijn voor deelnemers, officials, media en organisatie," aldus Frans Lavooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam.

"Het EK Dressuur krijgt nog een extra dimensie: In de aanloop naar de Spelen in Londen in 2012 past het ook volledig in de Rotterdamse ambities als 'Gateway to the Games 2012' en in het gezamenlijke streven met NOC*NSF om meer internationale evenementen in ons land te organiseren, als onderdeel van het Olympisch Plan 2028. Zo maken we onze naam als Rotterdam, City of Sports, zeker waar," zegt Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport.