'Toyota verkoopt gridslot aan Stefan GP'

Peterselieman
Door de verkoop van BMW Sauber aan Peter Sauber leek de renstal weer kans te maken op het dertiende slot op de Formule 1-grid, maar er is mogelijk een kaper op de kust gekomen. Journalist Joe Saward meldt op zijn blog dat Toyota haar slot verkocht heeft aan Stefan Grand Prix.

Dit team is eigendom van een onbekende Stefan uit Servië die als droom heeft om een Formule 1-team op te zetten. Hij deed al mee aan de bid van de FIA om nieuwe teams voor 2010 te selecteren. Het bedrijf AMCO waar hij mee samenwerkt werd afgewezen en stapte daarop naar de Europese Commissie. Naar verluidt heeft de Serviër nu het gridslot van Toyota bemachtigd en zijn er mensen naar het team overgegaan om een auto voor 2010 te bouwen.

Vele vraagtekens hangen er rond dit verhaal en deze zullen in de komende weken mede door de FIA beantwoord moeten worden. Onduidelijk is dan ook of het verkopen van een slot toegestaan is. Waarschijnlijk zal in december bij een bijeenkomst van de World Motor Sport Council in Monaco bekend worden gemaakt welk team het dertiende slot op de grid verkrijgt en in 2010 op de startopstelling in Bahrein zal verschijnen.