Timmer verwijt Jing Yu niets

Peterselieman
Marianne Timmer heeft de Chinese schaatsster Jing Yu verteld dat ze zich niet schuldig hoeft te vallen over de val bij de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen. Timmer liep hierdoor een gebroken enkel en hielbeen op en scheurde haar enkelbanden, waardoor Vancouver onhaalbaar is.

"Ik heb begrepen dat Yu me een brief wil schrijven om zich te verontschuldigen, maar dat is wat mij betreft niet nodig. Een valpartij hoort bij schaatsen, zeker bij sprinten. Ik heb gewoon de pech gehad dat ik ongelukkig in de boarding knalde," meldde de Nederlandse schaatsster in haar column in de Telegraaf.

Timmer zegt veel steun van de fans te hebben gekregen na haar val. "Meer dan duizend waren het er zeker. Allemaal brieven, mailtjes, telefoontjes en sms'jes van mensen, vaak wildvreemden, die het beste met me voorhebben en me allerlei goedbedoelde adviezen aan de hand deden. Bij deze wil ik al deze mensen bedanken voor hun steun en kan ik ze ook verzekeren dat we alle adviezen hebben doorgenomen en een aantal zeker hebben opgepakt."

Eén advies dat Timmer opvolgt is het gebruik van "een botstimulator, een apparaat dat middels trillingen het herstel van het bot moet bespoedigen." De rijdster uit de Control-ploeg hoopt dat haar herstel voorspoedig verloopt, maar beseft dat het afwachten is. Wel is de voet pijnvrij, iets wat een goed teken kan zijn. Aan het einde van haar loopbaan denkt de schaatsster dan ook nog niet.