Murray verslaat Verdasco tijdens World Tour Finals

JJdJ1984
Deze week wordt er in Londen gestreden voor het officieuze werleldkampioenschap tennis tijdens de ATP World Tour Finals. Vanmiddag stond de partij op het programma tussen de als vierde geplaatste Schot Andy Murray en de als zevende geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco. Andy Murray won uiteindelijk in drie sets 6-4, 6-7, 7-6.


De eerste set ging lange tijd gelijk op maar uiteindelijk wist de Brit deze naar zich toe te trekken. De tweede set was een stuk spannender. Murray liet zeven mogelijkheden op een break liggen. Ook Verdasco kreeg een kans op een break maar liet deze eveneens onbenut. Uiteindelijk kon Verdasco de tweede set naar zich toe trekken omdat hij de sterkste bleek in de tiebreak met 7-4.

In de laatste set ging het opnieuw lang gelijk op. Gelukkig was het spel aan beide kanten iets beter en zodoende voor de toeschouwers ook wat leuker om naar te kijken. Een tie-break moest uiteindelijk opnieuw een beslissing in de wedstrijd forceren. Tijdens de tiebreak leek Verdasco zich te verstappen en een blessure aan zijn bovenbeen op te lopen. Deze blessure zorgde voor teveel problemen bij de Spanjaard waardoor de tiebreak en daarmee de wedstrijd uiteindelijk makkelijk bij Murray terecht kwam.

In de derde set zat ook nog een opvallend momentje. Murray liet de hoofdscheidsrechter de baan op komen om even de regels uit te leggen over het doorgaan in de poule. Had de Brit de wedstrijd in twee sets naar zich toegetrokken dan was hij geplaatst geweest voor de volgende ronde. Nu is hij afhankelijk van Roger Federer die het vanavond opneemt tegen Juan-Martin Del Potro.