Van Gaal : "Alles nog in eigen hand"

Olga Kroeders
Dankzij een 1-0 overwinning gisteren op Maccabi Haifa en de 2-0 nederlaag van Juventus tegen Bordeaux mag het Bayern München van trainer Louis van Gaal nog altijd hopen op overwintering in de Champions League.

Na veel tegenspoed was er gisteren weer reden tot lachen voor Van Gaal. "Ik ben erg blij", vertelde de Nederlander na afloop van de wedstrijd tegen de aanwezige pers. "Wij hebben gewonnen en Bordeaux heeft in onze groep gewonnen. Daardoor hebben wij alles nog in eigen hand. Dat is belangrijk. We moeten alleen nog winnen van Juventus."

De definitieve beslissing zal vallen op dinsdag 8 december, wanneer Bayern op bezoek gaat bij Juventus. De Italianen hebben één punt meer dan de ploeg van Van Gaal en hebben aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de laatste zestien. Bordeaux is al zeker van de groepswinst.

"Een grote wedstrijd tegen een grote ploeg", keek Van Gaal vooruit op het allesbeslissende treffen in Turijn. "Thuis speelden we 0-0 tegen Juventus. In dat duel hebben we vooral in de eerste helft veel kansen gehad. In Turijn zullen we opnieuw kansen krijgen. We moeten dan wel scoren om de achtste finales te halen."