KVSK United gaat weer Lommel heten

Sjors (Sj0rSz)
De Belgische tweedeklasser KVSK United zal met ingang van het seizoen 2010/2011 een naamsverandering ondergaan en weer als Lommel door het leven gaan.

Lommel trok zich in het seizoen 2002/2003 terug uit de Belgische Eerste Klasse, vanwege financiële problemen. In datzelfde jaar ging de club met KVV Overpelt Fabriek op in KVSK United Overpelt-Lommel. De club werd oorspronkelijk in 1932 opgericht.

Aankomende zomer krijgt de club derhalve weer zijn naam terug, dit op last van de gemeente die 250.000 euro in de club zal investeren. "In ruil moet KVSK de naam 'Lommel' in de media brengen. Ook het stadslogo zal op de shirts komen te staan", aldus een raadslid van de gemeente tegen Sporza.

Algemeen directeur Kees Lepelaars kan zich prima vinden in de naamswijziging. "We vroegen de stad al langer om hulp. Dat we onze naam aanpassen is logisch. Voor wat, hoort wat", is zijn mening. KVSK United staat momenteel vierde in de Tweede Klasse en doet volop mee in de strijd om promotie.

Lommel bereikte in het seizoen 2000/2001 de finale van de Belgische beker, waarin het met 1-0 verloor van Westerlo. Timmy Simons speelde in het verleden voor de club, evenals voormalig aanvaller Twan Scheepers.

Harm van Veldhoven, trainer van Roda JC, was als speler en trainer actief bij Lommel. Onder de hoede van de oefenmeester speelde de club in 2001 de bekerfinale.