Feyenoord richt vizier op talenten

Sjors (Sj0rSz)
De financiële ruimte van Feyenoord is penibel, waardoor de club uit Rotterdam genoodzaakt is om inventief te zijn op de transfermarkt. De komende jaren zal de Rotterdamse club vooral jonge talenten binnen proberen hengelen.

"Het is afgelopen met voetballers die hier alleen naartoe komen om miljonair te worden", zegt trainer Mario Been in Sportweek. "Geld staat dadelijk niet meer voorop bij Feyenoord. Spelers moeten alleen nog hiernaartoe komen om als voetballer beter te worden en kampioen te worden. Als iemand niet in dit stadion voor 45.000 mensen wil spelen omdat-ie elders meer kan verdienen, gaat-ie maar lekker dáárheen."

Het zal moeilijk worden om grote talenten vast te leggen, daar zij doorgaans een flink salaris van hun nieuwe club verlangen. "Het betekent dat we heel inventief moeten zijn, dat we heel goed moeten scouten. Want ze lopen er wel hč, de onontdekte pareltjes. AZ haalde Demy de Zeeuw bij Go Ahead Eagles weg voor 100.000 euro! En als je hem nu bij Ajax ziet spelen... Dát vind ik nou een echte leider", aldus de oefenmeester.

Reeds werd bekend dat Feyenoord in de winterstop een aanvalsleider wil binnenhalen. De Rotterdammers staan momenteel onder curatele en moet voor elk uitgave boven de 50.000 euro toestemming vragen aan de KNVB. Toch weerhoudt het de club er niet van om op zoek te gaan naar een nieuwe spits.