Jie uitgenodigd voor elitetoernooi

Sally (Tessa)
Yao Jie is uitgenodigd om deel te nemen aan de Super Series Masters Finals. Dit eindejaarstoernooi van de Badminton World Federation wordt van 2 tot en met 6 december gehouden in Johor Bahru in Maleisië.

De beste acht speelsters uit de Super Series mogen meedoen. Er is wel een limiet: er mogen niet meer dan twee spelers per land deelnemen. Jie heeft de uitnodiging o.a. te danken aan de twee halve finales tijdens de Super Series van Denemarken en Frankrijk. Mede hierdoor steeg ze pijlsnel op de ranglijsten.

Op dit moment is ze de nummer dertien van de wereld. Enkele maanden geleden stond ze nog 25e. De kans bestaat overigens dat nog een tweede Nederlandse speelster in Maleisië van de partij is. Judith Meulendijks is eerste reserve. Ook Meulendijks heeft diverse uitstekende prestaties (kwartfinales) op haar naam staan.

Het spelsysteem bestaat uit poules van vier personen, daarna de kwartfinales en halve finales. De finale wordt gespeeld op 6 december. Het prijzengeld van het hele toernooi is aanzienlijk: bijna 500.000 Amerikaanse dollars worden als volgt verdeeld (mannen- en vrouwenenkelspel identiek): de winnaar krijgt 40.000, de verliezend finalist 20.000; de nummers drie en vier krijgen ieder 10.000 en de nummers vijf tot en met acht 4.250 dollar.