Noorse bond geschokt door Mueller

Peterselieman
De Noorse schaatsbond zette gisteren zijn coach Peter Mueller op straat. Aanleiding hiervoor waren de seksueel getinte opmerkingen aan het adres van schaatsster Maren Haugli. De Noorse trainde op het moment van de uitspraken al niet meer mee met de Noorse selectie.

"Ik was diep geschokt toen ik een letterlijke weergave van Muellers woorden las in de officiële klacht die Haugli bij ons heeft ingediend. Peter Mueller is niet het rolmodel dat het Noorse schaatsen op een dergelijke positie nodig heeft. Er rest ons geen andere keuze dan met hem te breken," zei de voorzitter van de Noorse schaatsbond Skoyte Vibecke over het voorval.

In het verleden kwam Mueller in Noorwegen al negatief in het nieuws toen hij ruzie kreeg met schaatsster Mari Hemme. Omdat de Amerikaan tijdens de wereldkampioenschappen afstanden in Salt Lake City haar weigerde te coachen kreeg hij van de schaatsbond een contract waarin omgangsvormen stonden opgesteld. Zijn oordeel over Hemme was destijds: "Te lui en te dik om schaatsster te zijn."