[NHL] Rangers met comeback langs Blue Jackets

Denny (nyny83)
De New York Rangers hebben een 2-0 achterstand in de eerste periode om weten te buigen in een 7-4 overwinning op de Columbus Blue Jackets. Man van de wedstrijd werd Marian Gaborik met twee goals en twee assists.

De Blue Jackets begonnen sterker aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 2-0 voorsprong. Rookie Derek McKenzie bracht Columbus na ruim vijf minuten spelen op voorsprong uit een pass van achter het net van Rafi Torres. Op identieke wijze scoorde Jared Boll de 2-0 vier minuten later. Op dat moment nam Rangers-coach John Tortorella een time-out.

Na deze time-out kwamen de Rangers nog voor de pauze op een 3-2 voorsprong via goals van Gaborik, Artem Anisimov en Michael Del Zotto. De goal van Gaborik kwam uit een pass van achter het net van Vinny Prospal. Anisimov veranderde een schot van verdediger Wade Redden van richting en Del Zotto scoorde nadat de Blue Jackets bij een line-change de puck verloren en Del Zotto alleen op goalie Steve Mason af kon.

De grote vraag na afloop van de wedstrijd was dan ook wat Tortorella precies zei in de time-out. Vergelijkingen met Herb Brooks' speech voor de beroemde 'Miracle on Ice'-wedstrijd (waarin de amateurs uit de VS op de Olympische Spelen van het veel sterker geachte Rusland wonnen) werden al getrokken, maar Tortorella gaf aan dat het weinig bijzonders was: "Ik vertelde ze gewoon om even diep adem te halen en dat we helemaal niet zo slecht speelden. We maakten defensief een paar foutjes die toevallig ook nog eens een tegengoal opleverden. Ik gaf gewoon aan dat er nog voldoende tijd was, dat we door moesten gaan waar we mee bezig waren, en ze kwamen inderdaad terug in de wedstrijd."

In de tweede periode werd het nog erger voor de Blue Jackets. Na zes minuten scoorde Sean Avery in de powerplay. Terwijl goalie Mason nog aan het herstellen was van een schot op doel schaatste Avery met de puck achter het net langs om hem in de korte hoek binnen te tikken. Na een review bleek dat de puck inderdaad de lijn gepasseerd had. Mason werd vervolgens vervangen door Garon, maar na koud veertig seconden in het doel kon die gelijk zijn eerste tegentreffer incasseren. Sean Avery was wederom de scherpschutter. Slechts twintig seconden later klonk de toeter alweer door een goal van Gaborik. Vijf minuten later kon verdediger Matt Gilroy zomaar door de verdediging van de Blue Jackets heen schaatsen om met een mooie schijnbeweging Garon te foppen voor de 7-2. De goals van Kristian Huselius en Jakub Voracek waren daarna slechts nog van belang voor de statistieken.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
New York RangersColumbus Blue Jackets7-4
Toronto Maple LeafsNew York Islanders3-4 (OT)
Nashville PredatorsDetroit Red Wings3-1
Ottawa SenatorsWashington Capitals4-3 (OT)
Florida PanthersPittsburgh Penguins2-3 (OT)
St. Louis BluesBoston Bruins2-4
Dallas StarsCarolina Hurricanes2-0
Colorado AvalanchePhiladelphia Flyers5-4
Edmonton OilersPhoenis Coyotes4-0
Anaheim DucksCalgary Flames3-2 (SO)