Noorse schaatsbond ontslaat Mueller

Peterselieman
De Noorse schaatsbond heeft Peter Mueller ontslagen. Aanleiding voor het ontslag van de Amerikaan is de beschuldiging van schaatster Maren Haugli die verklaarde dat Mueller seksueel getinte opmerkingen naar haar maakte.

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de Noorse schaatsbond bijeen om de ontstane situatie te bespreken. Dit heeft uiteindelijk tot het ontslag van de Amerikaan geleid. Verwacht wordt dat later vandaag in een persconferentie meer duidelijk zal worden gemaakt.

Op VG Nett is inmiddels een reactie van Mueller te lezen. "Ik ben zeer teleurgesteld over het besluit van de schaatsfederatie. In de media werd gezegd dat ik Haugli seksueel geïntimideerd zou hebben. Dat heb ik niet gedaan," zei een teleurgestelde Mueller die eerder nog wel zijn excuses aan Haugli aangeboden had. "Ik heb gisteren gevraagd om een ontmoeting met de voorzitter van de schaatsbond, maar dat werd afgewezen. Ik wist niet dat de NSF bijeen zou komen en ik weet niet op welke informatie het besluit gebaseerd is."