US F1: "Twaalf coureurs op ons lijstje"

Peterselieman
De medeoprichter van US F1 Ken Anderson heeft in het Franse blad AUTOhebdo gemeld dat hij er alle vertrouwen in heeft dat zijn team in 2010 op de Formule 1-grid zal staan. Onder meer Ross Brawn zette vraagtekens bij het feit dat het team geen interne crashtests uit laat voeren.

Anderson stelt dat het niet uitvoeren van interne crashtesten helemaal geen probleem hoeft te zijn, omdat de auto eerst geheel virtueel gebouwd is. Hiermee wordt veel getest en het ontwerp is in de afgelopen twaalf maanden sterk verbeterd. "We naderen nu de fase dat we gaan bouwen. We hopen dat we nog in november het eerste chassis gereed hebben en de gehele auto zal op tijd klaar zijn om te gaan testen in februari 2010."

Anderson ging ook in op de coureurs die volgend jaar voor zijn team moeten gaan rijden. "Het belangrijkste voor ons is om te werken met coureurs die ervaring hebben in de F1, simpelweg omdat het aantal testdagen enorm afgenomen is. Pedro de la Rosa staat op ons lijstje, omdat zijn Formule 1-ervaring zeer belangrijk voor ons kan zijn. Op ons lijstje staan twaalf namen van uitstekende coureurs die ons veel zouden kunnen brengen." Jacques Villeneuve en Franck Montagny behoren tot de namen die op de lijst bij US F1 staan.

Op het gebied van sponsoring lijkt het wel goed te zitten bij de renstal van Anderson. Vele Amerikaanse bedrijven zouden al interesse hebben getoond om een plekje op de auto in te nemen. Hieronder vallen onder meer twee grote fabrikanten van energiedrankjes. Het budget van US F1 zal ongeveer rond de 56 miljoen dollar uit gaan komen in het eerste jaar. Het lijkt dus vrijwel zeker te zijn dat US F1 in 2010 op de Formule 1-grid zal staan.